Lansare OM System OM-1 Mark II

OM System OM-1 Mark II este o cameră foto Micro Four Thirds bazată pe acelasi senzor CMOS Stacked retroiluminat de 20MP, senzor ce echipa si modelul din 2022. După cum o spune și numele „Mark II”, este o versiune actualizată a fostului varf de gama OM-1, ce vine cu o serie de îmbunătățiri hardware și firmware.

Olympus OM-1 Mark II

Specificatii cheie:

  • Senzor CMOS de 20MP Four Thirds Stacked
  • Fotografiere continuă cu până la 50 fps, cu focalizare automată completă, 120 fps cu AF/AE blocat
  • Stabilizare în corp evaluată la 8,5 EV 4K (UHD sau DCI) până la 60p cu opțiuni de captură pe 10 biți
  • Moduri AF de recunoaștere extinsă a subiectului
  • Vizor OLED de 5,76 m puncte cu mărire de 0,83x
  • Mod de rezoluție înaltă multi-shot de 80 MP cu opțiune de 50 MP pentru fotografiere din mână.
  • Moduri multi-shot Live composite, Live ND și Graduated ND
  • Etanșare a aparatului la standardul IP53
  • Doua sloturi de card SD UHS-II

Memoria (buffer-ul aparatului) a fost crescuta. Vitezele de fotografiere in rafala rămân neschimbate, permițând până la 50 de cadre pe secundă cu focalizare automată completă și expunere automată și 120 de cadre pe secundă cu AF/AE blocat, insa fotografilor le este permis acum să traga mai mult de 200 de cadre RAW la 120 de cadre pe secundă, față de aproximativ 90 cat erau anterior la OM-1.

Olympus OM-1 Mark II

Camera poate realiza și fotografii fără „blackout” la rate mai scăzute fata de OM-1. Acest fenomen nu exista nici inainte la 50 fps, dar unii fotografi doreau aceeași experiență de fotografiere si la viteze mai reduse, așa că acum utilizatorii pot selecta rate de 12.5 și 16 cadre pe secundă și totuși sa nu fie prezent acel fenomen de „blackout”.

Olympus OM-1 Mark II

O alta specificatie importanta a OM System este si  îmbunătățirea semnificativă a focalizarii automate. Compania spune că precizia focalizării automate s-a îmbunătățit mult, în special pentru subiectele în mișcare rapidă. Camera include și detectarea umană ca opțiune.

In plus au fost modificate si butoanele de control ale aparatului, acum avand un grip mai bun si o precizie mai mare cand sunt „butonate” :).

Olympus OM-1 Mark II

În afara suitei mentionate deja, precum Live ND și High Res Shot, OM-1 II include pentru prima oara in lume si un filtru gradual (Graduated ND) denumit Live GND .

Acest lucru este foarte util pentru fotograful de peisaje, fără a utiliza filtre reale incomode. În plus, utilizatorii pot personaliza treptele filtrului și tipul de filtru Live GND în timp real. Aceștia pot ajusta locația și unghiul tranziției de la lumină la întuneric și pot alege între gradări line, medii și abrupte.

Olympus OM-1 Mark II

Funcția Live ND este si ea actualizată si oferă acum  până la ND128. Din păcate, este imposibil să se combine funcțiile Live ND și GND cu modurile High Res Shot ale OM-1 II, dar cel puțin Live ND și Live GND permit capturarea de fișiere RAW.

Modul High Res Shot permite acum fotografilor să obtina fișiere RAW pe 14 biți, față de fișierele RAW pe 12 biți anterioare. Aceasta poate părea o creștere relativ mică, de la doar 12 la 14 biti, dar acest lucru înseamnă o creștere de trei ori a gamei tonale.

Pentru a completa modificarile semnificative, camera oferă și un sistem de stabilizare „in body” îmbunătățit. OM-1 era deja o cameră foarte buna pentru fotografierea din mână, datorită designului său relativ compact și a sistemului de stabilizare, evaluat pentru până la șapte trepte. OM-1 II oferă insa o corecție a tremuratului mainii de 8.5 trepte.

Olympus OM-1 Mark II

Pret si disponibilitate

Camera foto OM System OM-1 Mark II va fi disponibilă la sfârșitul lunii februarie, la prețul de 2.400 de dolari (America) numai pentru body și 3.000 de dolari  într-un kit cu obiectivul zoom OM System M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 Pro II.

Olympus OM-1 Mark II

Mai multe detalii gasiti pe pagina producatorului:
https://explore.omsystem.com/us/en/om-1-mark-ii

Fotografie de profil

Adrian Mitranescu

Fotograf de nunta din 2012

Related Posts

Fotograf nunta Adrian Mitranescuoffending photographers since 2010WeWed | catalogul fotografilor ...
Adrian Mitranescu
mai 17, 2024
Text scris de fotograf nunta Adrian MitranescuWeWed | catalogul fotografilor cameramanilor si ...
Adrian Mitranescu
mai 17, 2024
Text scris de fotograf nunta Adrian MitranescuWeWed | catalogul fotografilor cameramanilor si ...
Adrian Mitranescu
mai 8, 2024