15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE

1. Rezoluție incredibilă ce combate preconcepțiile convenționale despre obiectivele fisheye.
2. Un obiectiv nou ce completează seria Art F1.4, creată meticulos pentru astrofotografie.
3. O multitudine de funcționalități de ultimă generație și o calitate excelentă a construcției.

Primul obiectiv interschimbabil “diagonal fisheye” F1.4 din lume pentru formatul full frame. Rezoluție incredibilă ce combate prejudecatiile convenționale despre obiectivele fisheye.


Prin dezvoltarea unui obiectiv fisheye cu un unghi ultra-larg și o distorsiune puternică de tip “ochi de pește”, SIGMA a atins un nivel complet nou de potențial artistic, realizând prima combinație din lume oferind un obiectiv fisheye cu diafragmă F1.4 și cu o putere de rezoluție remarcabilă pe întreaga imagine.

În ceea ce privește performanța optică, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art a obținut o reproducere excelentă a imaginii și o rezoluție înaltă prin corectarea diferitelor aberații, în special aberația optică comă sagitală.

Obiectivul poate fi utilizat cu succes și în astrofotografie, ce necesită o performanță deosebit de înaltă începând de la diafragme deschise. Spre deosebire de obiectivele fisheye convenționale, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este excepțional de clar pe  întregul unghi de cuprindere de 180° și oferă o deschidere luminoasă a diafragmei de F1.4, făcându-l perfect pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv astrofotografie, peisaje și arhitectură.

Puterea expresivă a acestui nou obiectiv full-frame mirrorless deschide o multitudine de posibilități creative în fotografia cu unghi larg.


* Ca și obiectiv interschimbabil pentru camere full-frame pentru uz general  (În februarie 2024 – SIGMA)

 

[Caracteristici cheie]
1. Rezoluție incredibilă ce combate preconcepțiile convenționale despre obiectivele fisheye.
Cel mai recent design optic corectează temeinic fiecare tip de aberație optică. Acest obiectiv diagonal fisheye are expresivitatea unică a unui obiectiv cu “ochi de pește” și rezoluție înaltă pe întreaga imagine, chiar și de la diafragmă larg deschisă. Performanța obiectivului este garantată de o verificare amănunțită cu sistemul de măsurare MTF proprietar SIGMA.

Copyright Jack Fusco

Chiar de la diafragme deschise, oferă o rezoluție și o reproducere clară a imagini de la la un capăt la celălalt.
Obiectivul constă din 21 de elemente în 15 grupuri, incluzând 4 elemente FLD și 3 elemente cu dispersie scazuta SLD și 2 elemente cu lentile asferice. Prin corectarea aberatiei de tip comă sagitală și a altor aberații optice, obiectivul poate reproduce cu precizie punctele de lumină strălucitoare pe întregul cadru chiar și la diafragma deschisă de f1.4, făcându-l ideal pentru astrofotografie.

Copyright Michał Kałużny

Obiectiv “diagonal fisheye” cu unghi de cuprindere de 180°
Efectul puternic de distorsiune, care este specific obiectivelor “ochi de pește”, oferă utilizatorilor bucuria de a experimenta modul unic de a pune în evidenta subiectul într-un unghi de cuprindere de 180°.  În plus, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este proiectat conform standardele stricte de performanță ale liniei Art. În plus, toate obiectivele sunt inspectate cu sistemul de măsurare MTF proprietar SIGMA. Puterea unică de expresie a acestui nou obiectiv fisheye, care combină un unghi de cuprindere incredibil de 180° cu o rezoluție optică foarte înaltă, oferă un potențial artistic desăvârșit, cu mult peste obiectivele fisheye obișnuite.

Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și ghosting
Pentru a preveni efectul de flare și ghosting, care reduc calitatea imaginii, obiectivul a fost proiectat să facă față tuturor condițiilor de lumină puternică, pe baza tehnologiei de simulare de ultimă generație. Rezistența ridicată la iluminare din spate, permite realizarea de imagini clare și cu contrast în orice condiții.

Copyright Michał Kałużny

2. Un obiectiv nou ce completează seria Art F1.4, creată meticulos pentru astrofotografie
SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art oferă numeroase funcții pentru a susține astrofotografia. Odată cu introducerea acestui obiectiv, SIGMA are acum patru obiective cu unghi larg F1.4, cu funcții special concepute pentru astrofotografie, 14 mm, 20 mm și 24 mm. Atât în ceea ce privește gama, cât și funcționalitatea, SIGMA îți oferă toate atuurile necesare pentru a te bucura de fotografierea cerului înstelat.

Copyright Michał Kałużny

Seria de obiective fixe Art cu unghi larg si diafragmă F1.4 specializate pentru astrofotografie
Linia de obiective fixe SIGMA Art F1.4 cu caracteristici specializate pentru astrofotografie este extinsă la patru obiective odată cu lansarea obiectivului SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art. Utilizatorii pot selecta obiectivul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor și idealului artistic.

Comutator MFL (Blocare manuală a focalizării).
Obiectivul este echipat cu un comutator MFL. Când comutatorul MFL este setat pe „LOCK”, funcționarea inelului de focalizare este dezactivată, asigurându-se că odată ce focalizarea este obținută, aceasta nu va fi schimbată prin mișcarea neintenționată a inelului. Această caracteristică este utilă pentru expuneri lungi și alte situații în care focalizarea ar trebui să fie fixată în timpul fotografierii.

Fantă de fixare pentru încălzirea obiectivului
O mică fantă de fixare în partea din față a obiectivului împiedică încălzitorul de obiectiv * să iasă peste elementul frontal, eliminând riscul de vignetare.
* O bandă incalzită ce se înfășoara în jurul obiectivului ce previne formarea condensului în interiorul obiectivului atunci când temperatura scade.

Suport de filtre pe montură
Obiectivul este prevăzut în spate, pe montura, cu un soclu pentru filtre de tip foaie.

Capac de protectie obiectiv cu mecanism special de blocare și fante pentru filtru.
Capacul pt obiectiv, inclus, are două sloturi pentru a depozita în siguranță filtrele de tip foaie, precum și un mecanism de blocare . Capacul este special conceput pentru SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art , permițând utilizatorilor să depoziteze filtre de tip foaie fără riscul de a le încurca sau de a le uita, protejându-le în același timp de zgârieturi și murdărie.

Placuta pentru trepied
Obiectivul este echipat cu un suport de trepied din aliaj de magneziu compatibil Arca-Swiss, ușor și robust . Piciorul detașabil poate fi montat pe un trepied pentru stabilitate suplimentară chiar și în timpul expunerilor lungi. Forma a fost proiectată în mod deliberat pentru a preveni interferențele atunci când utilizați un încălzitor de obiective.
* Soclul pentru trepied TS-141 este compatibil și cu SIGMA 14mm F1.4 DG DN | Art.

3. O multitudine de funcționalități de ultimă generație și o calitate excelentă a construcției
SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este echipat cu diverse funcții ce susțin procesul fotografic, inclusiv un buton AFL *1 căruia îi poate fi atribuită funcția preferată, un inel de diafragmă și un motor liniar HLA (High response linear actuator) ca dispozitiv de acționare AF, ce permite un autofocus foarte rapid și extrem de precis. Obiectivul este, de asemenea, echipat cu o structură rezistentă la praf și stropire *2 pentru a asigura un nivel ridicat de rezistență la intemperii și robustețe, precum și o calitate excelentă a construcției, care permite o utilizare îndelungată și fiabilă în orice mediu.
*1 Funcție disponibilă numai pentru camerele acceptate. Funcțiile disponibile pot varia în funcție de camera utilizată.
*2 Structura este proiectată pentru a fi rezistentă la praf și stropire, dar nu este impermeabilă. Aveți grijă să nu mențineți obiectivul în contact cu o cantitate mare de apă. Apa din interiorul obiectivului poate provoca daune majore și chiar poate face ca obiectivul să nu mai poată fi reparat.

Copyright Jack Fusco

Diverse funcții de asistență la fotografiere
Obiectivul este echipat cu un buton AFL căruia i se pot atribui din cameră diverse funcții. Pe lângă inelul de diafragmă, obiectivul este echipat și cu un comutator de blocare al inelului de diafragmă și un comutator cu clic pentru a activa și dezactiva clic-ul.

Structură rezistentă la praf și stropire și strat rezistent la apă și ulei
Pe lângă o structură rezistentă la praf și stropire, elementul frontal al lentilei are un strat de protecție împotriva apei și uleiului, permițând fotografilor să fotografieze fără griji chiar și în medii dificile.

Dispune de un motor liniar HLA  (High response linear actuator)
Dispozitivul AF are un motor liniar HLA (mecanism de acționare liniar cu răspuns ridicat). Motorul puternic și controlul electronic avansat acţionează obiectivul pt o focalizare la viteză mare și cu o precizie ridicată, pentru o fotografiere confortabilă și fără griji.

Calitate excelentă a construcției
Pentru a susține sistemul optic greu și pentru a spori robustețea și fiabilitatea, materialele metalice sunt utilizate în părțile cheie ale corpului obiectivului. Cu toate acestea, plasticul industrial ușor TSC * este utilizat în locuri adecvate pentru a reduce greutatea. În plus, fiecare parte de control, cum ar fi inelele și comutatoarele, sunt proiectate să ofere o senzație tactilă plăcută. SIGMA se mândrește cu această calitatea excepțională de construcție a produselor sale, care nu face compromisuri în ceea ce privește durabilitatea, operabilitatea ce oferă un sentiment satisfăcător al proprietății.
* TSC (Thermally Stable Composite) este un tip de policarbonat cu o rată de dilatare termică similară cu cea a aluminiului. Se comportă excelent cand este utilizat împreuna cu piesele metalice, ceea ce contribuie la fabricarea produselor de înaltă calitate.

[Caracteristici suplimentare]

 • Construcția obiectivului: 21 de elemente în 15 grupuri (4 elemente FLD, 3 elemente SLD, 2 elemente asferice)
 • Sistem de focalizare intern
 • Compatibil cu autofocusul de mare viteză
 • Motor AF HLA (mecanism de acționare liniar cu răspuns ridicat)
 • Compatibil cu corectarea aberației optice a obiectivului din cameră*
 • * Datorită faptului că este un obiectiv fisheye, distorsiunea nu va fi corectată.
 • * Funcție disponibilă numai pentru camerele acceptate. Corecțiile disponibile sau funcționalitatea de corecție automată pot varia în funcție de modelul camerei.
 • * La camerele în care corectarea aberației obiectivului este controlată cu „ON” sau „OFF” în meniul camerei, setați toate funcțiile de corectare a aberațiilor la „ON” (AUTO).
 • Suportă DMF și AF+MF
 • Compatibil cu asistență AF (numai pentru montura Sony E)
 • Acoperire super multi-strat
 • Acoperire rezistentă la apă și ulei (element-ul frontal)
 • Inel de diafragmă
 • Comutator clic pt inel-ul de diafragmă
 • Comutator de blocare a inelului de diafragmă
 • Butonul AFL
 • * Funcție disponibilă numai pentru camerele acceptate. Funcțiile disponibile pot varia în funcție de camera utilizată.
 • Comutator MFL (Blocare manuală a focalizării).
 • Suport pt filtre  (compatibil cu GUIDE PLATE GP-21)
 • Fantă pentru încălzirea lentilelor
 • Comutator pentru modul de focalizare
 • Suport pentru comutarea între setările de focalizare liniara sau neliniara (numai pentru montura L)
 •  * Funcție disponibilă numai pentru camerele acceptate.
 • Structură rezistentă la praf și stropire
 • Placuta trepied TS-141
 • Capac obiectiv LC1040-01, cu mecanism de blocare și fante pentru filtru
 • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (se vinde separat / numai pentru montura L)
 • Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și ghosting
 • Fiecare obiectiv este supus sistemului de măsurare MTF proprietar al SIGMA
 • Diafragmă rotunjită cu 11 lamele
 • Montura din alamă rezistentă și de calitate superioară
 • Realizat manual cu măiestrie „Made in Aizu, Japan”.Specificații cheie

 • Cifrele de mai jos sunt pentru versiunea L-Mount.
 • Construcția obiectivului: 21 de elemente în 15 grupuri (4 elemente FLD, 3 elemente SLD, 2 elemente asferice)
 • Unghi de cuprindere: 180°
 • Număr de lamele diafragmă: 11 (diafragmă rotunjită)
 • Diafragma minimă: F16
 • Distanța minima de focalizare: 38,5 cm / 15,2 in.
 • Raport maxim de mărire: 1:16
 • Dimensiuni (diametru maxim × lungime): φ104.0mm × 157.9mm
 • Greutate: 1.360 g
 • Gama: Art
 • Distanta focala: 15mm
 • Tip Focala: Fix
 • Diafragma: F1.4
 • Diafragma Minima: F16
 • Greutate: 1360g
 • Design optic: 21 de elemente în 15 grupuri (4 elemente FLD, 3 elemente SLD, 2 elemente asferice)
 • Unghi De Cuprindere: 180°
 • Dimensiuni (diametru x lungime): φ104.0mm × 157.9mm
 • Distanta Minima De Focus: 38,5 cm
 • Nr. Lamele Diafragma: 11, rotunjite
Fotografie de profil

Adrian Mitranescu

Fotograf de nunta din 2012

Related Posts

Fotograf nunta Adrian Mitranescuoffending photographers since 2010WeWed | catalogul fotografilor ...
Adrian Mitranescu
mai 17, 2024
Text scris de fotograf nunta Adrian MitranescuWeWed | catalogul fotografilor cameramanilor si ...
Adrian Mitranescu
mai 17, 2024
Text scris de fotograf nunta Adrian MitranescuWeWed | catalogul fotografilor cameramanilor si ...
Adrian Mitranescu
mai 8, 2024